Ny foderhäck till mina hästar

Har köpt en höhäck till mina hästar

Jag har köpt en foderhäck till mina hästar. Jag har tre stycken Nordsvenskar, det är riktiga brukshästar det. Idag är det ju få som använder hästar som arbetsredskap utan vi har dem som husdjur och fritidsintresse. 

Om du har hästar vet du hur viktigt det är att ha en foderhäck för utfodring. En foderhäck ger dina hästar tillgång till den näring de behöver för att hålla sig friska och pigga.

Ja, en foderhäck är ett utmärkt sätt att utfodra hästar på.

Varför har jag då valt att ha Nordsvenskar som hästar?

Först och främst så tycker jag att de är vackra, ståtliga varelser och de påminner om forna tider på något sätt. De härstammar ju från den mer primitiva skogshästen och är en svensk rashäst som utvecklats för att leva på våra breddgrader.

Jag rider på mina hästar men de passar också utmärkt till all slags körning då de är väldigt kraftfulla och starka. Det är något väldigt speciellt med Nordsvenskar som jag inte riktigt kan sätta fingret på men det slår an en sträng i mitt inre.

Då de är stora och kraftfulla så kräver de en hel del foder, de är inte direkt billiga i drift. För att göra det lättare att utfodra dem så har jag som jag skrev köpt in en foderhäck. Foderhäcken skyddar maten från att bli dålig då det inte ligger på marken och det blir även mindre spill = lägre utfodringskostnader.

Jag köpte min foderhäck från Bala Agri då det känns som att de har bra saker och de tillverkar diverse produkter till lantbruk.

Mina hästar var väl lite smått skeptiska till och börja med när jag och min sambo ställde ut foderhäcken. Hästar gillar inte överraskningar om vi säger så 😉

Men efter ett litet tag så hade de accepterat att det stod en foderhäck i hagen och är man hungrig (och maten ligger i foderhäcken) så kan man inte vara en fegis.