Kranarm

Kranarmar på byggarbetsplatsen

När det gäller arbete på höjder eller längder där din hjullastare eller andra redskap normalt inte skulle nå, är en kranarm ett ovärderligt verktyg. Även känd som en materialhanteringsarm kan en kranarm ge dig den räckvidd du behöver för att få jobbet gjort.

Det finns två huvudtyper av kranarmar: tvådelade och tredelade.

Tvådelade kranarmar används vanligtvis för mindre laster, medan tredelade kranarmar är bättre lämpade för tyngre laster. Båda typerna av kranarmar har sina egna för- och nackdelar.

Tvådelade kranarmar är vanligtvis billigare och lättare att underhålla än tredelade kranarmar. De tenderar också att vara lättare och mer manövrerbara. Tvådelade kranarmar är dock inte lika starka som tredelade kranarmar och kan endast lyfta en begränsad mängd vikt.

Tredelade kranarmar är däremot mycket starkare och kan lyfta tyngre laster. De är dock också dyrare och kräver mer underhåll än tvådelade kranarmar.

Fördelar med att använda en kranarm

När det gäller byggprojekt finns det tillfällen då en kranarm kan vara en riktig livräddare. Om du behöver flytta tung utrustning eller material från en plats till en annan kan en kranarm göra jobbet mycket enklare. På samma sätt kan en kranarm vara ovärderlig om du behöver lyfta något högt upp i luften – till exempel placera en balk under uppförandet av en ny byggnad.

Kort sagt, om du behöver flytta något tungt eller högt kan en kranarm vara ett utmärkt verktyg att ha till hands. Se bara till att använda den försiktigt och följ alltid tillverkarens instruktioner.